NEN 2580

Exact inzicht in de oppervlakte van een (toekomstige) woning of kantoorpand is onmisbaar. Vanaf 1 september 2010 is het voor de makelaar verplicht om alle woon/gebruik oppervlaktes volgens de NEN 2580 meetinstructie te publiceren.

✔  Ervaren adviseurs  ✔  Persoonlijke aanpak ✔ Kwaliteit & Veiligheid

Stel een vraag

Exact inzicht in de oppervlakte van een (toekomstige) woning of utiliteit is onmisbaar. Vanaf 1 september 2010 is het voor de makelaar verplicht om alle woon-/gebruiksoppervlaktes volgens de NEN 2580 meetinstructie te publiceren.
De NEN 2580 is opgesteld om op een eenduidige wijze de oppervlakte en de inhoud van een vastgoedobject te meten. De norm schrijft voor hoe de gebruiksoppervlakte bepaald moet worden. Zo kunt u de woningen of utiliteiten goed met elkaar vergelijken. Tevens wordt er in de NEN 2580 bepaald welke ruimten of gebouwdelen wel of niet tot het totale oppervlakte gerekend mogen worden.

Onze deskundige adviseur komt bij u langs om de oppervlakte op te meten. Daarbij werkt onze adviseur volgens de NEN 2580 norm en kan u een nauwkeurig meetrapport en meetcertificiaat leveren. Een meetrapport omvat:

Plattegrond per verdieping met daarop op aanvraag aangegeven:
• BVO (Bruto Vloeroppervlakte)
• GO (Gebruiksoppervlakte)
• NVO (Netto Vloeroppervlakte)
• VVO (Verhuurbare Vloeroppervlakte)
• Overzicht van alle oppervlaktes per verdieping en per ruimte (in tabel)
• Kadastrale kaart van het bouwwerk en gebied
De tijdsduur is afhankelijk van uw object en de hoeveelheid objecten die wij moeten bezoeken. Neem contact met ons op voor een afspraak of vrijblijvende informatie.
Elk object is uniek. De kosten voor de NEN 2580 verschillen per object. Voor een goede prijsindicatie vragen wij u om contact met ons op te nemen.


Veilig Vitaal Vastgoed

Een jong en gedreven team met passie voor het vak energetica.

Stel een vraag