• +31 (0) 85 401 83 94
 • contact@veiligvitaalvastgoed.com

Energielabel (ei)

Wij kunnen u ten dienste zijn met het vervaardigen van een energielabel voor Woningen (EPA-W) en voor bedrijfsgebouwen (EPA-U) aan de hand van het berekenen van de energie-index.

De berekeningsmethodiek van de energie-index geeft de gebruiker de exact berekende energieprestatie. Als de Energie-index wordt geregistreerd wordt automatisch een Energielabel gegenereerd. De energie-index is dus gebouw gericht . Voor de energiebehoefte van de processen van de gebruiker of zijn (toekomst) wensen kan aanvullend gebruik gemaakt worden van het  ‘maatwerk-advies’. Aan de Energie-Index worden financiële instrumenten gekoppeld, zoals het woningwaarderingsstelsel (WWS). Professionele woningeigenaren, vooral de huursector maar ook particuliere eigenaren die meer willen weten, gebruiken de Energie-Index . Ze kunnen hiermee de investeringen van hun huis en of huizenvoorraad bepalen en prognosticeren. Economisch gezien is het voordelig om combinaties te maken en in één opname uit te voeren.

Energielabel voor Woningen (EPA-W)

Per 1 januari 2015 is de verplichting ingegaan, om bij verhuur en verkoop van een woning het definitieve (afgemelde) energie-label (certificaat) te overleggen. Doet u dit niet dan riskeert u een boete, die kan oplopen tot 405,-. Hierop wordt toegezien door inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Uitstekend te combineren met:

 • WWS-puntenopname
 • Risicoscan woningen / Veiligheidskeuring / bouwkundige keuring etc. etc.
 • (MJOP) meerjaren onderhoudsbegroting gelijktijdig met het labelen van meerdere woningen binnen één complex.

Energielabel voor bedrijfsgebouwen (EPA-U)

Per 1 juli 2015 is verplicht om bij verhuur of verkoop van een utiliteitsgebouw een afgemeld energielabel te overleggen. Bij het niet nakomen hiervan, riskeert de verkoper of verhuurder een boete, die kan oplopen tot 20.250,-. Hierop wordt toegezien door inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland een energielabel C of hoger hebben.

Duizenden bedrijven dreigen in 2023 uit hun kantoorgebouwen in Nederland te worden gezet, omdat het pand niet energiezuinig genoeg is. Eigenaren en huurders weten vaak nog niet van de wet die dit mogelijk maakt. Daardoor kunnen ze in grote problemen komen. Eigenaren kunnen hoge boetes krijgen en huurders zullen op zoek moeten naar een ander kantoor.

Voor het maken van een energielabel van een utiliteitsgebouw maken we een 3d model waaruit we inventariseren. Het 3d model krijgt u naast het PDF energielabelcertificaat. 

Uitstekend te combineren met:

 • (MJOP) meerjaren onderhoudsbegroting: de helft van de informatie van een EPA-U komt ook voor in de MJOP. Dit scheelt arbeidsuren en daardoor financieel zeer interressant.

Meer informatie over de werkwijze en inhoud vindt u onder de hoofdgroep Duurzaamheid. 

 

 

 

 • Telefoonnummer:
  +31 (0) 85 401 83 94

 • Staringlaan 17d
  2741 GC Waddinxveen

© Copyright 2019 Veilig Vitaal Vastgoed