• +31 (0) 85 401 83 94
  • contact@veiligvitaalvastgoed.com

Duurzaamheid

Veilig Vitaal Vastgoed (VVV) is EPBD-gecertificeerd en heeft zich o.a. gespecialiseerd in het maken van energielabels voor woningen (EPA-W) en bedrijfsgebouwen (EPA-U).

Energielabel voor Woningen (EPA-W)

Per 1 januari 2015 is de verplichting ingegaan om bij verhuur en verkoop van een woning een energielabel te overleggen. Doet de verhuurder of verkoper dit niet dan wordt een boete geriskeerd, welke kan oplopen tot € 405,-. Hierop wordt toegezien door inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Voor het verkrijgen van een woning energielabel zijn twee mogelijkheden: via de webapplicatie (www.energielabelvoorwoningen.nl) en door het genereren van een energielabel aan de hand van een energie-index (EI-label) berekening.

Het EI-label is uitstekend te combineren met:

WWS-puntenopname
Risicoscan woningen / Veiligheidskeuring / bouwkundige keuring enz.
Meerjaren onderhoudsbegroting (MJOP) gelijktijdig met het labelen van meerdere woningen binnen één complex.

Energielabel voor bedrijfsgebouwen (EPA-U)

Per 1 juli 2015 is de verplichting in gegaan, om bij verhuur of verkoop van een bedrijfsgebouw een energielabel te overleggen. Doet de verhuurder of verkoper dit niet dan wordt een boete geriskeerd, welke kan oplopen tot € 20.250,-. Hierop wordt toegezien door inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Uitstekend te combineren met:

Meerjaren onderhoudsbegroting (MJOP): de helft van de informatie van een EPA-U komt ook voor in het MJOP. Dit scheelt arbeidsuren en is daardoor financieel zeer interressant.

Maatwerkadvies voor woningen en bedrijfsgebouwen

Wenst u een energiezuiniger gebouw en wilt u graag weten wat de beste investering is? Wij helpen u graag met een maatwerkadvies. Een maatwerkadvies geeft u inzicht in de energetische situatie (werkelijk energiegebruik afgestemd op gebruiker) van het gebouw in combinatie met het energielabel. Daarbij worden energiebesparende maatregelen (afgestemd op gebruiker en gebouw) uitgewerkt en gerelateerd aan subsidies en terugverdientijden. In het maatwerkadvies wordt ook rekening gehouden met het verwerken van duurzame materialen. Duurzame materialen zijn materialen met een lange levensduur, met zo min mogelijk onderhoudsbehoefte en welke op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze vervaardigd zijn. Bij duurzame maatregelen is ook de mogelijkheid van hergebruik van materialen een belangrijke overweging.

VVV kan u hier met zijn ervaring en gecertificeerde medewerkers mee van dienst zijn. Wij onderscheiden ons door een pragmatische aanpak, een on-hands mentaliteit en wij hebben ruime ervaring met instandhouding- en verbeterprocessen van bestaande gebouwen.

 


 

 

 

  • Telefoonnummer:
    +31 (0) 85 401 83 94

  • Staringlaan 17d
    2741 GC Waddinxveen

© Copyright 2019 Veilig Vitaal Vastgoed